Plein Theater

Aansluitend op het diner zijn er diverse kleinschalige theatervoorstellingen te bezoeken in de typische theaterwagens op het plein. In de tent zal Wolfgang Reiziger het programma verzorgen tussen de voorstellingen door.

Het pleintheater is dit jaar onderdeel van het Pinksterfestival van Brummen. Het Pleintheater vindt jaarlijks plaats en vanuit de Culturele stichting organiseert de werkgroep TheaterLokaal tijdens dit festival voorstellingen van maximaal 30 minuten tijdens één van de avonden van het Pinksterweekend. Dit jaar is op zaterdag 18 mei lokaal talent geprogrammeerd in de theaterwagens.

Bekende en onbekende inwoners uit de gemeente Brummen of omgeving krijgen tijdens het plein theater de kans hun eigen talent op de planken te brengen. De voorstellingen vinden plaats in vier prachtige theaterwagens, elk voorzien van professionele apparatuur. Het publiek wordt ontvangen door een lokale gastvrouw: per wagen kunnen er 30 toeschouwers van de optredens genieten.

Plein Theater is op 18 mei

Op het marktplein in Brummen staan op zaterdagavond 18 mei de theaterwagens klaar. In die wagens vinden vanaf half acht bijzondere voorstellingen plaats van een half uur. Een greep uit die voorstellingen: 

Calamity Caroline die niet mag ontbreken immers altijd uitverkochte wagens de afgelopen keren en hetzelfde geldt voor Los Pajaritos met hun dampende flamenco show!! 

Karin de Boom over de tien relaties die ze achter de rug heeft, voor het eerst in de theaterwagens, super geestige verhalen in combinatie met ontroerende liedjes.

Nieuw ook: Dick van Pijlen met nummers uit en verhalen over het album ‘Voor de overlevenden’ van Boudewijn de Groot. 

In totaal zo’n acht voorstellingen, mogelijkheid dus om te kiezen. En kleinschalig en intiem want er kunnen maximaal dertig mensen in een theaterwagen. Over het algemeen worden voorstellingen twee keer per avond gespeeld.

Maar er is meer die avond. Om half zes begint het theaterdiner verzorgd door drie Brummense horeca ondernemers. Er is ruimte voor 200 mensen waardoor een Italiaanse sfeer wordt gecreëerd, zo was dat de voorgaande jaren. Én er zijn na het diner in de tent ook korte optredens met muziek en verhalen verzorgd door Wolfram Reisiger en Rina Rispens

Kaartverkoop theaterdiner en voorstellingen start eerste helft april, hou de berichten hierover in de gaten want vol is vol.

Op dit moment zijn er al kaarten voor het theaterdiner te koop bij de Primera op het Marktplein in Brummen.

Ook tijdens het theaterdiner kunnen er kaarten gekocht worden voor de verschillende voorstellingen. De kaartjes zijn 5 euro. 

Het Plein Theater is onderdeel van het Pinksterfestival. Er is op vrijdagavond muziek, op zondag een kunstmarkt en korenslag, en op maandag de Pinkstermarkt.

Foto-impressie 2023

Foto’s: Rutger Jongejan