TheaterEtappe

Meteen het programma bekijken? Dat kan hier: Programma Theateretappe

Cabaret, muziek, poëzie, dans. Alles wat ook maar iets met theater van doen heeft, maakt u mee tijdens de TheaterEtappe op het Pinksterfestival op zondag 20 mei. We beginnen met voorstellingen voor de vier basisscholen (de Oecumenische basisschool, St. Pancratius, Expeditie 24/7 en Kindcentrum het P@rk) en eindigen met optredens van (semi) professionele artiesten in de theaterwagens. We zijn er met een en al vermaak op het Marktplein in Brummen.

De meeste hobbyisten uit de omgeving die vol enthousiasme hun optredens op zaterdag hebben gedaan, maken op Eerste Pinksterdag (zondag 20 mei) plaats voor de professionele artiesten. Geniet gerust met een drankje en één van de beroemde hamburgers van Catering Zutphen in de hand van al deze fraaie optredens.

De TheaterEtappe begint met een sensationeel onderdeel; de Vier Jaargetijden, van de Italiaanse violist en componist Antonio Vivaldi. Deze worden dit weekend op fenomenale wijze gespeeld door klassieke muzikanten. De vier concerten vinden plaats in vier verschillende theaterwagens, tussen 11:00 en 13:00 uur.

Wie deze keer de verschillende jaargetijden gaan vertolken is nog een verrassing, maar om alvast een beeld te geven van wat u zou kunnen verwachten: Vorig jaar werd de Lente gespeeld op een klassieke gitaar, de Zomer door twee vrouwen op viool en piano, de Herfst op een Bayan (Russische-accordeon) en tot slot werd de Winter vertolkt door een violiste en celliste.

Het Pinksterfestival biedt die dag niet alleen muzikale, maar ook culinaire hoogstandjes. Vers van banketbakkerij Jolink wordt koffie met ambachtelijk gebak geserveerd. Als bezoeker verplaatst u zich steeds van de ene naar de andere Theaterwagen.

De koek is dan nog niet op. Want na het meesterwerk Vivaldi, nemen artiesten vanuit het professionele circuit het Marktplein over. Van 13.00 uur tot 22.00 uur kunt u er eens lekker voor gaan zitten. Er zal weer een keur aan artiesten komen. Bekijk hier een beschrijving van het hele programma: Programma Theateretappe. En daar blijft het niet bij, want aan het einde kunnen de heupjes los en worden er en kan er geswingd worden als een DJ de dag feestelijk afsluit!