TheaterEtappe
Zondag 10 juni van 13-19 uur

Cabaret, muziek, poëzie, dans. Alles wat ook maar iets met theater te maken heeft, maakt u mee tijdens de TheaterEtappe op het Pinksterfestival. Een heel weekend lang, beginnend bij de voorstellingen voor de basisscholieren en eindigend met optredens van (semi) professionele artiesten in de theaterwagens, zijn we er met één en al vermaak op het Marktplein in Brummen.

Het toetje van het goedgevulde weekend is de TheaterEtappe op Eerste Pinksterdag. De meeste hobbyisten uit de buurt die vol enthousiasme hun optredens op zaterdag hebben gedaan, maken plaats voor de professionele artiesten op zondag 10 juni.

Van heinde en verre komen zij om u te laten genieten op deze prachtige dag. Kijk gerust met een hapje en drankje bij de hand te midden van alle fraaie optredens. Van 13.00 uur tot 19.00 uur kunt u er eens lekker voor gaan zitten.

De TheaterDirecteur zal ook dit jaar weer zorgen voor een keur aan artiesten. We houden nog even geheim wie er komen, maar begin mei komt het gehele programma op de site, zodat u zich al kunt gaan verheugen. Ook voor kinderen komen er leuke voorstellingen!

Daar blijft het niet bij, want de dag wordt met een dj feestelijk afgesloten, waarbij de beentjes van de vloer kunnen…  De Platenbus is ook op zondag aanwezig met Swingende Sixties..

Koffieconcert De Vier Jaargetijden
Zondagochtend van 11 tot 13 uur

Dit jaar ook Lokale Artiesten bij het koffieconcert!

De TheaterEtappe begint op zondag om 11 uur met het sensationele onderdeel van componist Antonio Vivaldi. Zijn meesterwerk De Vier Jaargetijden wordt dit jaar op zondag gespeeld door klassiek geschoolde lokale muzikanten. Zij verzorgen vier concerten in de vier verschillende theaterwagens: in elke wagen een ander jaargetijde.  

Het is nog een verrassing wie deze keer de verschillende jaargetijden gaan vertolken, maar dit jaar hebben we gekozen voor Lokale Talenten, waaronder bijvoorbeeld Para Eterno en de combi van vioollerares Karianne Brouwer/altvioliste Annemarie Visser.

Het Pinksterfestival biedt die dag niet alleen muzikale, maar ook culinaire hoogstandjes.
Vers van banketbakkerij Jolink wordt halverwege, dus na twee jaargetijden, koffie met gebak geserveerd.

Als bezoeker verplaatst u zich steeds van de ene naar de andere Theaterwagen om te genieten van het volgende jaargetijde.