TheaterEtappe Jeugd

Het Pinksterfestival heeft dit jaar wat prachtigs te bieden voor de allerjongsten onder ons. Op vrijdag 18 mei , van 9:00-14:30 uur, krijgen basisscholieren leuke optredens voorgeschoteld in de drie wagens van de TheaterEtappe van Pieter Schipmölder.

De leerlingen van de Brummense basisscholen St. Pancratius, Expeditie 24/7, Kindcentrum het P@rk en de Oecumenische School zijn tijdens de allereerste dag van het festival de gelukkigen. Zij krijgen van 9.15 uur tot 13.30 uur voorstellingen op het Marktplein te zien, die als overkoepelende thema ‘Tijd en Ruimte’ hebben. Leerzaam en vooral erg leuk toch?!

Het wordt nog veel leuker! Er komen namelijk meerdere artiesten naar de openingsdag van de TheaterEtappe, dat samenwerkt met Edith Gloerich, Combinatiefunctionaris van Stichting Welzijn Brummen (SWB). Voor de onder-,midden- en bovenbouw hebben we verschillende artiesten uitgenodigd. Het belooft een mooie dag te worden!

Goed, wie zijn nou precies die artiesten? Voor de jongste theaterliefhebbers hebben we Doortje Doezel die een interactieve voorstelling zal gaan geven. Als schrijfster van kinderboeken, waar de hoofdpersoon keer op keer dappere en heldhaftige daden verricht, wil zij een keer de rollen omdraaien. Maar kan zij dat?

Als dat niet gaaf genoeg is, hebben we voor de middenbouw Marjo Dames. Al sinds 1999 is zij professioneel verhalenverteller en brengt ze haar verhalen op scholen, in kleine theaters, op festivals, in bibliotheken en overal waar haar verhalen gevraagd worden. Ze weet dus op elk moment en op elke plek haar publiek te vermaken!

Tot slot, hebben voor we de bovenbouwers de spreekstalmeester/ verteller Jan Leibbrandt met het spectaculaire Invisible Circus. Werkelijkheid en fantasie ontmoeten elkaar in een verhaal dat de verbeelding van iedere scholier moet spreken. Is het echt of toch een illusie?  

Daar blijft het natuurlijk niet bij! Alle kinderen krijgen een kaartje waarmee ze zelf gratis samen met één betaald kaartje voor een volwassenen op zondag een voorstelling van de TheaterEtappe kunnen bezoeken.