TheaterEtappe Scholen
Donderdag en vrijdag, in Eerbeek en Brummen, van 08:45 tot 14:30 uur

Het Pinksterfestival 2019 begint dit jaar al op donderdag. En dan niet in Brummen, maar in Eerbeek. Op 6 juni gaan alle leerlingen van de scholen voor primair onderwijs, de Triangel, de Sterrenbeek en de Enk naar voorstellingen in theaterwagens die staan opgesteld bij tuincentrum Welkoop aan de Stationsstraat.

In de loop van de middag worden de theaterwagens dan naar het Marktplein in Brummen gebracht om op vrijdag 7 juni de leerlingen van de basisscholen Expeditie 24/7, Kindcentrum het Park, St. Pancratius en de Oecumenische school te ontvangen. In totaal worden er 999 leerlingen verwacht voor een voorstelling. De coördinatie van beide dagen is in handen van Valka Loohuis, combinatiefunctionaris van de Stichting Welzijn Brummen. De scholen, het Pinksterfestival en een bijdrage van het Prins Bernhardfonds maken het allemaal mogelijk.

Nuffe Tantes

En wat gaan de scholieren dan zien in de theaterwagens? Voor alle leerlingen uit de onderbouw komen de Nuffe Tantes optreden. Maar wat betekent dat nou eigenlijk Nuf? Daar komen de leerlingen tijdens de voorstelling zeker achter, lacht theaterdirecteur Pieter Schipmölder. De ‘verknipte’ tweelingzussen Roosje en Greetje gaan dit omstandig uit de doeken doen. De uitbundige dames zingen er op los en nemen de kleuters mee in een groot avontuur.

Tjonge jonge jonge

De middenbouw gaat naar de voorstelling ‘Tjonge jonge jonge’. Een voorstelling over hoe het hoort, hoe iedereen het doet en omdat iedereen het zo doet, hoort het zo. Alhoewel, Annie wil wel anders maar bij het idee alleen al stort de boel in elkaar. Ze belt Arie van klusbedrijf ‘Met veel Bombarie’ en Arie doet het anders… Het is een voorstelling over keuzes maken en je eigen pad volgen, kleur bekennen, beren temmen en vriendschap met een muis. Voor iedereen die wel eens verdwaalt en toch zijn eigen pad terugvindt.

Maestro Muziek!

De bovenbouw gaat kijken naar Maestro Muziek!.
Bij deze interactieve voorstelling haalt Tijl Damen alles uit de kast om een diversiteit aan instrumenten te introduceren, waarbij hij telkens weer een andere ingang vindt om zijn publiek te activeren en bij de show te betrekken. Van ukelele tot grote trom, van didgeridoo tot keyboard, van gitaar tot mandoline tot djembé tot boomwhackers tot accordeon... nou ja, gewoon te veel om op te noemen! Kortom, het is een gevarieerde, muzikale voorstelling vol humor en energie die Tijl Damen vooral ook samen met zijn publiek maakt en die zeer geschikt is voor kinderen tot 12 jaar.

Combi-ticket

Daar blijft het natuurlijk niet bij! Op zondag 9 juni kunnen alle kinderen samen met een betalende bezoeker een voorstelling van de TheaterEtappe bezoeken. De combi-ticket kan gebruikt worden voor de voorstellingen van Tijl Damen en de Nuffe tantes, want zij zijn ook zondag weer van de partij. Een aanrader voor de hele familie, geeft theaterdirecteur Pieter Schipmölder als tip, is ook de hysterische mini-musical ‘De Aftrap’ van Ramp. Dus: Komt dat zien! Komt dat zien!