Shantykoren 2019
Maandag 10 juni van 11-17 uur, in de Oude Kerk

Ons eigen Shantykoor De IJsselboei prijst zich gelukkig dat het weer in staat is hun jaarlijkse festival te organiseren in de Oude Kerk te Brummen. Samen met de zeer bekende Pinkstermarkt Brummen gaan we weer voor een geweldige dag.

Het koor staat nog steeds onder leiding van Bart Willemsen en heeft een muziekgroep, bestaande uit vijf enthousiaste mensen. Met veel plezier wordt telkens gerepeteerd en opgetreden op vele plaatsen door Nederland. We traden zelfs al op in Duitsland. De eigen muziekinstallatie zorgt ervoor dat het geluid ook nog eens versterkt kan worden. Deze installatie wordt ook al bediend door mensen met kennis van zaken en veel liefde voor hun hobby.

Uiteraard brengen wij op ons festival weer nieuw ingestudeerde liederen ten gehore. Alleen daarvoor al is het de moeite waard om op Tweede Pinksterdag naar de Oude Kerk te komen!

Maar er is meer! Ook dit jaar zijn we erin geslaagd een drietal andere koren te selecteren voor ons festival: het Koor Bravour uit Woerden, de Shantymen Kaap Hoorn, en De Trossen Los uit Twello.

U kunt meer lezen over deze koren op hun eigen websites.

Ondertussen is wel duidelijk geworden dat ook de Pretband uit Brummen onlosmakelijk verbonden is aan dit festival. De vrouwen en mannen van deze band zorgen al jaren voor een knallend einde van het Shantyfestival!

Wij kunnen niet wachten!