Muziek en meer tijdens de Pinkstermarkt
maandag 10 juni

Naast alle marktkramen en de zonnig terrasjes ontbreekt het maandag 10 juni ook niet aan vertier!

Natuurlijk kunnen de kinderen zich weer vermaken op het Kinderplein (het Koppelplein). Voor de allerkleinsten is er een buggybaan. Lekker springen in de springkussens, pijl en boogschieten, bungeejumpen, eendjes vangen en een suikerspin eten.

Iedereen uitgespeeld? Dan begint de wandeling langs alle kramen. Terwijl je overal even een blik werpt loop je vast de straatartiesten van Adorabel tegen het lijf.
Stap in The Time Traveler, een wereldwijd straattheater met een luchtballon. Yvon is verdwaald in tijd en ruimte. Lukt het haar – met jouw hulp – om de weg te vinden in Brummen?
Of misschien stuur jij liever een kaartje aan je moeder, geliefde of zomaar iemand die het verdiend heeft? Dat kan ook op Pinkstermaandag, bij Kaartje van Valentina. Haar grote rok bestaat uit heel veel kaarten met mooie teksten. Daar mag jij er één van uitzoeken. Je kaartje kun je schrijven op haar schrijftafel, die ze op haar buik draagt. Uit haar hoed tovert ze een postzegel en je kunt het kaartje posten in de brievenbus op haar rug!

Voor een hapje of drankje ga je naar het Horecaplein. Terwijl je geniet van een kop koffie of een biertje, luister je na of dans je op de muziek van o.a. de Baton Rouge BandDe band is genoemd naar de hoofdstad van de staat Louisiana in de VS: Baton Rouge. Deze stad, gelegen aan de Mississippi is, samen met New Orleans, de bron van de meeste bekende soul en jazzmuziek. De muziek van de Baton Rouge Band is zeer divers. Het repertoire gaat moeiteloos over van volksmuziek naar de bekende Happy-Partysound, van (klassieke) evergreen naar hedendaagse popmuziek. Kortom: muziek waar iedereen van geniet!

Laat je country, blues, folk en rock samensmelten tot onvervalste en bruisende americana, dan heb je het over Americana-Unlimited. De muziekstijl ‘americana’ is een verzamelnaam: authentieke blues, country en folk en een (vaak) moderne uitvoering. Dolly Parton, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Elvis Presley, Ilse de Lange en nog veel meer. Ze komen allemaal voorbij tijdens het optreden van Americana Unlimited.

Niet alleen in de Muziektent op het Marktplein kun je genieten van muziek. Duo Dijon zorgt met ingetogen luisterliedjes tot uitbundige meezingers dat je op het terras van Restaurant Tante Blanche ook niets te kort komt.