Pinkstermarkt 2018

De Pinkstermarkt is inmiddels niet meer weg te denken van het Pinksterfestival. Ook dit jaar tijdens de 25e editie kunt u uw hart ophalen op Tweede Pinksterdag. Er zijn ruim honderdvijftig deelnemers in het centrum van Brummen die van alles en nog wat aanbieden op de markt. Van kledingstukken, schoenen, boeken en elpees tot beautyproducten, brocante, vintage en speelgoed.

Het voorjaarszonnetje schijnt, de heerlijke geuren van het Smaakplein komen samen en op de achtergrond is muziek te horen van artiesten die op de hoek van de straat hun saxofoon of accordeon bespelen. Lees hier meer over de straatartiesten. Ondertussen kunt u rondsnuffelen tussen de vele kraampjes die ook dit jaar op en rondom het Marktplein aanwezig zijn.

Het Popkoor Young Voices treedt die dag op en ook Juicy ’n Bluesy en het duo DiJon zijn tijdens het feest van de partij. Er zijn uiteraard ook meerdere eetgelegenheden. Denk aan de kraampjes ‘ready to eat’ of detailhandel waar verpakt voedsel wordt aangeboden, de frietfiets of de palingroker.

Niet alleen op en rond het Marktplein is van alles te beleven. Ook bij Café Concordia is het feest vanaf 11:00 uur 's morgens tot laat in de avond. Lees hier meer over het feestje bij Concordia.

Ook voor de kinderen moet het een onvergetelijke dag worden. Zij kunnen hun fantasie erop los laten op het zogeheten Kinderplein (Koppelplein). Op dat plein, maar ook in het hele centrum van het dorp, lopen straatartiesten rond. Daarnaast is er van 10.00 uur tot 13.00 uur een kinderkleedjesmarkt in de Tuinstraat.

Wij willen natuurlijk ook een steentje bijdragen aan de maatschappij. Goede doelen, Stichtingen, Verenigingen en Zorg en welzijn, zijn weer van de partij. Een van de goede doelen is de Dorpsraad SWB en Groen, Duurzaam en Landleven.

Parkeren...

Op maandag 21 mei van 10.00 tot 17.00 nodigen we u van harte uit in Brummen.
Gevraagd wordt om, als dat mogelijk is, met het OV of met de fiets te komen. Fietsenstalling is aanwezig.
Mocht u met de auto komen, dan is er parkeermogelijkheid buiten het dorp. Op tien minuten loopafstand kunt u voor € 3,- de hele dag parkeren bij de manege van de IJsselruiters. Wilt u een beter beeld krijgen van de opstelling van de kraampjes? Na 3 mei zijn er tekeningen/plattegronden te zien van de Kunstmarkt en Pinkstermarkt.

Het verkeersplan kun u hier inzien/downloaden: Verkeersplan Pinkstermarkt.