Kunstmarkt 2019

Een vast onderdeel van het Brummens Pinksterfestival is de Kunstmarkt op Eerste Pinksterdag, dit jaar op zondag 9 juni van 12.00 uur tot 17.00 uur. Veel kunstenaars, rond de 60, hebben ervoor gekozen om hun kunstkraam op te zetten in Brummen, op en rond het Marktplein. Een deel van hen zult u wellicht al kennen, zij komen graag elk jaar vanwege de gezellige sfeer en het leuke, kunstminnende publiek. Dit is gelukkig niet onopgemerkt gebleven, ook een flink aantal nieuwe kunstenaars heeft ervoor gekozen om zich voor de eerste keer in Brummen te presenteren, hopelijk niet voor de laatste keer!

U zult verrast worden door de hoge kwaliteit van de verschillende kunstvormen: etsen, olieverfschilderijen, keramiek, hout, sieraden, fotografie etc. De kunstenaars geven graag uitleg over hun manier van werken, hun inspiratie en de door hen gekozen materialen. Dat zal u zeker helpen bij de keuze van de aankoop van een kunstwerk. Ook zult u kunstenaars aan het werk zien, hout bewerken, boetseren of portret tekenen.

Neem vooral uw kinderen mee. De leeftijdscategorie van ca. 6 tot 12 jaar kan gratis deelnemen aan de voor hen georganiseerde activiteit Maskers Maken. In een grote kraam staan alle benodigde materialen voor ze klaar om een bijzonder kleurrijk masker te maken. Natuurlijk mogen ze hun eigen creatie mee naar huis nemen.

Tijdens de kunstmarkt is er een sfeervol terras op het Marktplein waar genoten kan worden van een drankje en een hapje, met daarbij de "Platenbus" om nog even te genieten. Vanuit een oude brandweerwagen worden platen gedraaid met de rust van jaren terug. Muziek uit de jaren dertig tot tachtig, van jazz tot chansons tot tango. ‘DJ Old Way’ weet dat swing en relaxt samengaan!

We vertrouwen op uw komst! U kunt gratis parkeren in heel Brummen, ook vlakbij het Marktplein.

De plattegrond met de marktindeling vindt u hier: Indeling Kunstmarkt.